Sony Xperia X10i Custom rom 
dinsdag, januari 11, 2011, 01:48 PM
Na lang wachten is het eindelijk mogelijk om een custom rom op de xperia x10i te zetten. Helaas is het nog niet mogelijk om Android 2.2 erop te zetten. Dit komt, omdat de bootloader nog niet gekraakt is.

Maar het is wel mogelijk om een custom 2.1 android systeem erop te zetten. Hiermee kun je de snelheid van de x10i verhogen en de levensduur van de accu aanzienlijk verlengen. Ook wordt het beeld veel scherper en daardoor is het mogelijk om films er duidelijk op te kunnen kijken.

Maak eerst een backup voordat je ermee begint!

Wanneer je de custom rom hebt geinstalleerd, is deze ook meteen geroot en deze blijft de rom in het Nederlands.

Stap 1
Zorg dat je x10i geroot is en beschikt over de nieuwste updates die sony zelf heeft uitgegeven . Installeer daarna busybox. Dit programma is gratis te downloaden via de market.
Programma om te rooten:

Stap 2
Installeer Xrecovery
http://www.mediafire.com/?prj83693lv94lut

Stap 3
Download en zet het volgende bestand op je sd kaart en hernoem het bestand naar ''update.zip''.
http://www.mediafire.com/?e3a1rrkld77lsgz

Stap 4
Start te telefoon op en druk op de Back knop (een paar keer) direct wanneer het Sony Erricsson logo te voorschijn komt.

Stap 5
Xrecovery is opgestart en selecteer optie 2, door middel van de volume knoppen aan de zijkant. en HOME om de optie uit te voeren.Stap 6
Even wachten en volg de instructies op. Het kan even duren voordat de telefoon opgestart is (ongeveer een 10 minuten, maar dit kan varieren).

Stap 7
Herstel je contacten, berichten en programma's via de backup. Verder niets selecteren!

Stap 8
Genieten van je snelle en stabielere Sony Xperia X10i.

HD2 Nieuwe rom updates 
dinsdag, januari 11, 2011, 01:43 PM
Sinds enige tijd is er een nieuwe update voor de HD2. Het is nog steeds de windows mobile 6.5 versie. Er is wel veel veranderd op het gebied van drivers en de interface.

De meest stabiele versie van windows mobile 6.5 is momenteel van Duttys. Deze rom is in het Nederlands en gebaseerd op de laatste ROM BASE: LEO-3.14.531.1.
http://fileserve.com/list/VVECaKf

Let wel op dat je altijd de laatste HSPL erop hebt staan!
http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=1893

De nieuwste radio software op het moment is 2.15.50.14
http://www.multiupload.com/QP0IWGY42F

Accu duur van de HD2 is erg afhankelijk van het gebruik. Met deze software aanpassingen kun je meestal een paar dagen met een batterij doen. Zelfs wanneer je de gehele dag de HD2 gebriuikt, heb je aan het einde van de dag nog batterij over.Htc HD2 
donderdag, februari 11, 2010, 03:24 PM
Sinds kort heb ik een Htc HD2. Ik vind het momenteel het beste toestel dat er momenteel op de markt is. Hij reageert snel, geweldige gesprekskwaliteit en het heeft een groot scherm.

Echter, wanneer je de Htc HD 2 standaard houdt heeft het toestel veel software fouten en een zeer hoge energieverbruik. Deze kwalen zijn zeer makkelijk te verhelpen. Maar eerst even wat informatie over nieuwe ontwikkelingen van de HD2

Binnenkort wordt de HD2 in Amerika uitgegeven met extra ram en rom geheugen. Dit is geen hardware verandering ten opzichte van de Europese HD2. Om gebruik te kunnen maken van het extra geheugen wordt er gebruik gemaakt tussen de nieuwe 2.02 rom en de bijbehorende radio software.

Na deze tweak heeft de HD2 576mb ram geheugen en 1 GB rom geheugen.

Momenteel maak ik gebruik van de volgende rom:
http://forum.xda-developers.com/showthr ...

De bijbehorende radio software 2.07.50.27:
http://www.megaupload.com/?d=5DBO6XQO

Vergeet niet eerst je HD2 te unlocken. Het unlocken doe je met HSPL.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611433

Dit programma installeer je en daarna kun je elke rom voor een HD2 erop zetten.

Wanneer je de nieuwe rom en radiosoftware erop hebt staan zul je merken dat de telefoon een stuk sneller reageert en niet meer vastloopt.

Voor meer info over elke htc kunt je e-mailen met het onderstaande e-mail adres.
Postmaster@krijgerc.comUpdates 
donderdag, december 3, 2009, 08:26 PM
Het is weer bijna winter en dan zullen er weer veel updates komen. Zowel op de blog als op de normale webpagina.

Er is veel gebeurd op het gebied van telefoons en met mijn Prelude. Hiervan zal ik nog de nodige informatie over geven.

Htc Touch Diamond software  
zaterdag, januari 31, 2009, 04:37 PM
Momenteel heb ik al een paar maanden de Htc touch diamond. Standaard is de telefoon erg traag terwijl er een 528 mhz processor in zit.

De Diamond is makkelijk een stuk sneller te krijgen. Dit kan door middel van een betere rom. Voordat je een nieuwe rom er kunt opzetten moet je hem voor 1 keer unlocken (dit is geen simunlock). Dit kan door DEZE hardspl 1.24 software te installeren. Na veel roms geprobeerd te hebben zijn de onderstaande twee de beste opties. Deze roms zullen continu worden verbeterd en daarom raad ik aan minimaal eens per drie maanden de software te updaten.

Udk op basis van de touch HD interface. Deze is snel en zeer stabiel.
Link


Alphazero op basis van de laatste uitgegeven rom voor de Diamond. Deze is ook aangepast en een stuk sneller dan de standaard rom.
LinkWat een verder groot nadeel van een Diamond is dat de levensduur van de batterij dramatisch is. Dit komt omdat de radio software die er standaard op staat erg slecht is. Hiervoor komen regelmatig updates uit. De beste radio momenteel voor de Diamond op een T-mobile netwerk is versie 1.09.25.23 Deze radio versie zorgt niet alleen voor een langere levensduur van de accu, maar ook voor een beter bereik.
Link

Na de software updates is de Diamond een fantastische telefoon die goed ontvangst heeft en zeer stabiel is. Hij werkt ook zeer goed met tomtom navigator.

Volgende
Google Aangepast zoekenPowered by Simple PHP Blog Get RSS 2.0 Feed
Powered by PHP 5.6.31-6+ubuntu16.04.1+deb.sury.org+1 Get Atom 0.3 Feed
Powered by Plain text files Get RDF 1.0 Feed